27 Ocak 2009 Salı

ÖSYM başkanı yeni sınav sistemini anlattı (Sunum için tıklayınız)

ÖSYM başkanı yeni sınav sistemini anlattı (Sunum için tıklayınız)



ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 20 Şubatta, "Değişen ÖSS Sistemi ve ÖSS 2010" konulu bir konferans verdi. Konferansa, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Gürsün ile çok sayıda okul ve dersane yöneticisi ve rehber öğretmenler katıldı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 20 Şubat 2009'da, İstanbul'un önde gelen okul ve dershane yöneticileriyle bir araya geldi. Yarımağan, konferans öncesinde basının sorularını yanıtladı. Ünal Yarımağan sınav sisteminde meydana gelen değişiklikleri ve yapılan düzenlemelerin amaçlarını anlatan bir sunum yaptı. Ardından eğitimcilerin görüşleri alındı, soruları cevaplandı, sınav sisteminde yaşanan sorunlara çözüm arandı.

indir

Konferanstan yansıyan bazı konu başlıkları şöyle:
- ÖSS sözü artık kullanılmayacak, iki aşamalı yeni bir sisteme geçilecektir.
- Birinci aşama Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) olarak adlandırılan ortak bir sınavdır. Bu sınavda ortak derslerden temel konular öğrencilerin karşısına çıkar.
- İkinci aşama Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) olarak adlandırılmaktadır. Bu sınav adayların ders düzeyindeki bilgi ve yeteneklerini ölçmekte, puanlar, Matematik-Fen (MF), Türkçe - Matematik (TM), Türkçe - Sosyal (TS), Yabancı Dil (YD) olmak üzere 4 grupta hesaplanmaktadır.
- Hangi bölümün hangi puan türüyle öğrenci alacağı kesinlik kazanmamıştır.
- Ayrıca bu puan türlerinin her birinde alt puanlar oluşacaktır:
MF1-MF2-MF3: Matematik - Fen
TM1-TM2 - TM3: Türkçe - Matematik
TS1 - TS2 - TS3: Türkçe - Sosyal
YD1-YD2-YD3: Yabancı Dil
- Matematik puanı, Geometri puanı, Türk Dili ve Edebiyatı puanı, Coğrafya 1 puanı, Coğrafya 2 puanı, Tarih puanı, Kimya puanı, Biyoloji puanı, Felsefe grubu puanı şeklinde alt ders puanları olacaktır.
- Her adayın YGS'ye girmesi zorunlu olacaktır.
- Her aday tercih edeceği bölüme göre gireceği LYS'yi ya da LYS'leri belirlemiş olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder