9 Nisan 2009 Perşembe

Bahar geldi! Sınav yaklaştı! 2009 ÖSS öğrencilerinin dikkatine

Bahar geldi! Sınav yaklaştı! 2009 ÖSS öğrencilerinin dikkatine

BAHARLA BİRLİKTE
SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERİN
DİKKAT ETMESİ GEREKEN NOKTALAR.


Ülkemizde sınav öğrencilerin ve ailelerin vazgeçilmez gerçeğidir. Sınavlara sayılı günler kaldı. 14 Haziran 2009 Pazar ÖSS ve 21Haziran 2009 Pazar YDS sınavına kaç gün kaldı, sorusunu kendinize soraranız bunu cevabını bulmak için birkaç dakika yeterli olacaktır. Hem bu gerçeğin bu kadar net olması hem de bahar aylarının tüm sıcaklığıyla kendini hissettirmesi sizlerin sınavlara hazırlanma temposunu düşürmemesi gerekmektedir. Yaz saati uygulamasına geçilmesi ile birlikte havalar daha geç kararmaya başlamış bulunmaktadır. Dışarıdaki aydınlık ve sıcaklık öğrencileri daha fazlasıyla dışarıya çağırmaktadır. Bunları hatırlatmandaki gerçek şudur ki, kendinizi bu sıcaklaşan bahar günlerinde frenleyin ki, daha sıcak olacak 15 Haziran sonrasında daha güzel dinlenebilesiniz.


Çok çalıştınız ve çalışmalarınızı bir noktaya getirmiş olabilirsiniz yâda çalışma temponuzun yeni oturmaya başladığınızı hissetmiş olabilirsiniz. Bu gerçeklerden hareketle sakın ola ki çalışma hızınızı yavaşlatmayınız. Bahar aylarında etkilenmeyiniz. Bir şairin dediği gibi “bu havalar beni mahvetti” sözünü söyleyen olmayınız.


Bu giriş tavsiyelerinden sonra peki yapmayacaklarınız söylediniz ya yapmanız gereken nelerdir? Derseniz cevapları için yazıyı okumaya devam ediniz.


1. Yeni konulara çalışmayı zamanla azaltınız.
2. Unutulan konularla ilgili genel tekrarlar yapınız.
3. Eski yıllara ait sınav sorularının çıktığı konulara ağırlık veriniz.
4. Alanınızda yer alan ders ve sorulara daha fazla ağırlık ve öncelik veriniz
5. Konuya daha az, test çözülmesine ise daha fazla zaman ayırınız.
6. Motivasyonunuzu bozan düşünce ve birlikteliklerden uzak durunuz.
7. Sağlığınıza dikkat ediniz. (yoğun spor yapmak, terli terli su içmek yoook!)


Yukarıdaki maddeler çerçevesinde tabii ki söylenecek sözler mutlaka arttırılabilir, çerçeve olarak bunlar sizlere bir fikir verecektir. Ama “cemaat ne derse desin imam bildiğini okur” düşüncesinden hareket etmez, mutlaka bu tavsiyelerin göz önünde bulundurursunuz.


Bunlara dışında daha neler söylersiniz derseniz okumaya devam derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder